YA VSESVIT创意空间

YA VSESVIT创意空间

设计风格:现代简约

案例类别: 办公写字楼    面积: 1000-3000平

设计:刘志康

刘志康

刘志康

设计一所

找TA设计
详细描述

Ya Vsesvit项目是为热爱设计的人创造的一个极简空间,包含办公,设计工作室,产品展示区和报告厅等功能单元。空间的名字意为“我即宇宙”,因此室内设计的理念主要体现在了连接上。设计师的主要任务是将不同商务单元合理组织在一起,并且强化单元间的合作。

Ya Vsesvit is a minimalist space for design-minded people that consists of several units – the office of a design studio, product design showroom and lecture hall. Name of the space can be translated as ‘I’m the universe’, and the interior is built on the idea of combining. The main task was to organize the work of several business units under one roof and encourage collaboration among them.

▼室内空间一览,不同功能的单元连接在一起,overall view of the interior space, different units combined under one roof

从形式上说,空间以纹理的对比和单色材料间的组合为基调。墙面涂以黏土灰浆,其做法源于400年前当地传统的手工建造技术。墙边设置极富现代感的不锈钢包层和覆以银色铝箔的座椅,形成鲜明对比。精确对称的黑色砖墙则与自然粗糙的石材台面相互衬托。

Stylistically, the space is based on the contrast of textures and combinations of materials united by a monochromatic palette. An authentic clay plaster on the wall, recreated with the local craft technique aged 400 years, is right next to a futuristic cold coating of stainless steel and silver foil-fabric on poufs. An accurate symmetry of black bricks is settled next to a natural imperfection of the rough stone.

▼灰泥墙面、铝箔座椅和黑色砖墙形成对比,contrast between the mortar walls, foil-fabric poufs and black brick walls

设计的最大目标是让项目历久弥新,而不是如时尚潮流一般过了一两年就消退。因此设计师从自身及乌克兰的历史文化根源寻求灵感,希望重新塑造人与自然之间的关系,让二者和谐共存。如果想把某样过去的事物带到未来,必须对其形态、纹理和材质进行简化、反思和试验。

The biggest aim to create design that remains to live in future and not only 1 or 2 years, as all trends do. The inspiration came from cultural roots of designer and historical background of Ukraine. The author wanted to recreate relations between humans and nature, when they were able to live in harmony with each other. When you take something from past and make it work for future, by simplifying, rethinking and experimenting with shape, texture or materials.

▼空间中不同元素相互衬托,different elements in the space corresponded to each other

在洞穴般的接待区中央设有一张由单块砂岩制成的石桌,其自然形态被完全保留。桌子背后精致的砖墙是空间中最复杂的元素,它为粗糙的石材带来了一丝柔和的感觉。工作区采用玻璃隔墙分隔,保证阳光可以照到室内的各个角落。

In the centre of a cave-style meeting room there is a massive table made from a single piece of sandstone, the geometry and natural form of which were preserved untouched. The coarseness of the stone is softened by the delicate tectonics of the brickwork behind – one of the most complex element of the interior. The working zone is divided into sections using glass partitions that allows free flow of the sunlight.

 

厨房和厕所保持极简的室内设计风格,采用干净简洁的线条。所有辅助功能空间,如储藏室、橱柜、冰箱、水槽、边板都被隐藏在人们的视线之外。

The kitchen and 2 bathrooms keep the same minimalist interior style and cleanliness of lines. All functional facilities – such as storage rooms, cabinets for equipment and working materials, refrigerator, sink, sideboard, are built-in and hidden from the eyes.

▼卫生间,bathroom


按此效果装修多少钱
立即报价
预约有礼
在线咨询
装修报价
二维码
返回顶部